Att underlätta i vår aktiva vardag – dags för vagnbyte?

Jag har en tendens att göra en alldeles för, och ofta tillkrånglad, marknadsundersökning när det kommer till olika större inköp. Som nu, med en barnvagn. Charlie börjar närma sig året och vi har, med både en sommar- och vintersäsong bakom oss, sett behoven av barnvagn och hur vi använder den i vardagen och ja, det är kanske dags för lite förändring, tänker jag. Därför har Charlie och jag spanat in Thules nya multivagn – Thule Chariot Lite.

Idag kör vi en Mountain Buggy Urban Jungle V3 som funkar otroligt bra överallt. En trehjuling som vi kan springa med och som Charlie trivs i jättebra. Det viktiga liksom. Utöver denna köpte vi i slutet av förra sommaren en resevagn i form av en Babyzen Yoyo+ som i princip är den enda vagnen som går in i bil tillsammans med 2 hockeytrunkar och lite annan utrustning. Som klippt och skuren för oss med andra ord. Favoriterna i vagnväg genom hela vår vagnhistorik, vi har hunnit med några vagnar under våra 11 år som föräldrar – ibland undrar jag hur vi tänkte vissa gånger.

Men denna gång tänker vi lite längre. Det grundläggande behovet är fortfarande detsamma men jag vill ha mer fokus på löpning (och kanske även cykling), och framför allt en vagn som ger lite mer utrymme för Charlie när vi t ex är iväg på fotbollsturneringar under helgerna. Det ska vara en plats där han kan sitta oavsett väder utan att det blir bökigt och vi har en kandidat; nya Thule Chariot Lite.

Nu kan ju en sådan här vagn kännas lite stor jämfört med en ”vanlig” vagn men det är inga astronomiska skillnader i storlek mot vår Urban Jungle.

Nedanstående mått är för Thules Chariot Lite först jämfört med Urban Jungle.

  • Mått hopfälld            85.5 x 76 x 37.5 cm / 90 x 63 x 33 cm
  • Vikt                               12.5 kg /11,2 kg

Någonstans i det hela är vikten och storleken ihopfälld väldigt viktig, liksom HUR lätt det är att fälla ihop vagnen. Det är mycket saker som skall med i bilen när man åker iväg på olika aktiviteter och en vagn som blir kompakt och lätt fälls ihop/fälls ut. Det jag också gillar är att viktgränsen på vagnen är på hela 45 kilo! Inte för att Charlie kommer att väga så mycket men att man har möjlighet att packa med en större väska med ombyten, matsäck och leksaker utan att för den skull riskera stabiliteten på vagnen.

Charlie och jag har provkört vagnen i butik och nu ska vi bara bli av med vår Urban Jungle – tvätt av klädsel väntar & därefter Blocket – (deal med maken & det faktum att vi inte har plats för 2 stora vagnar hemma i huset) innan det är dags att ta steget fullt ut, tror jag.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s