Onsdag – 3 dagar kvar av ledigheten

När man tänker till så är det alldeles fantastiskt hur bra vi har det här i Sverig enär det kommer till att få vara hemma med sina barn den första tiden. Ett helt år, nästan, med betalt (nåja- man blir inte rik av att vara föräldraledig men det kunde vara sämre) och inte missa en sekund av vår Charlies utveckling. Ytterst få förunnat i världen.

Det börjar närma sig slutet för min föräldraledighet. Det här är min hittills kortaste föräldraledighet, ska visserligen vara ledig juli och i augusti fram till och med inskolningen på förskolan, men det är enbart för en god sak – att M ska vara föräldraledig en längre tid han också. Vi har inte delat upp föräldraledigheten tidigare på grund av jobb och annat men nu passar det bra med de 90 dagar som är enbart öronmärkta för papporna, vore synd om de brann inne.

Charlie har haft feber se senaste dagarna, troligen en biverkning av den vattkoppsvaccin han fick för en vecka sedan, men vaknade feberfri och pigg idag vilket gör att vi kan ta oss ut bland folk igen. Galet förresten det där med vattkoppsviruset som härjar just nu, jag överdriver inte om jag snart är uppe i tvåsiffrigt på antal barn jag känner till och som insjuknat de senaste dagarna. Hua!

Jag känner ingen större stress av att börja jobba, det blir skönt med miljöombyte om dagarna och att få längta lite för att inte nämna morgonträning före jobbet. Som jag längtat! Att markservicen sköts om dagarna känns tryggt – tror däremot att det finns viss risk för stresspålägg när vi båda börjar jobba i höst igen. Ännu mer planering för att få allt att rulla på smidigt!

Fram till på måndag morgon tänker jag dock ta varje chans att mysa med denna gobit!

 

 

Annonser

Ett svar till “Onsdag – 3 dagar kvar av ledigheten”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s