De senaste dagarna – tankar om Fredagen

I fredags hade jag ett inlägg skrivet, om hur härligt det var med fredag och hur bra hela första jobbveckan hade gått. Den publicerades aldrig då det inte blev det avslut jag hade tänkt mig, någonsin kunnat föreställa mig, på min första arbetsvecka.

Att passera Sergels Torg och se detta hav av blommor som bara växer och växer. En tystnad som lagt sig som ett täcke över stadens brus. Surrealistiskt.
Den fruktansvärda attacken mitt i centrala Stockholm skedde ungefär 1 kilometer bort från vårt kontor. Då vi sitter i city är vi vana vid både helikoptrar och sirener och reagerade inte alls förrän en kollega får ett samtal från en familjemedlem om vad som hänt.  En snabb titt på nyheter på nätet och samtal till både M där hemma och mina föräldrar om att vad som än hänt är jag ok och att jag tar mig från stan och hem omgående. 

Någonstans i bakhuvudet har vi väl alla varit förberedda på att sådant här kunde hända så ett lugn inföll sig naturligt och trots att känslan av ”vad händer näst” fanns i luften kunde vi, tog sällskap med vänner, ta oss snabbt ut från city och hem med buss då ju både tunnelbana och pendeltågen stängdes av.

Hemma i Tungelsta rullar livet på som vanligt och i helgen har jag nog njutit än mer av det liv vi och våra barn har lång bort i stan  men ändå så nära. Att det är värt 1 timmes resväg om våra barn kan cykla själva till akolan, gå hem utan att vi ska behöva oroa oss för vem eller vad de kan tänkas möta på vägen, att vi har en stor tomt där de kan leka med sina vänner. Att alla känner alla här. Frihet och lugn. 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s