HIT och ABS

Nästa vecka kickar SATS vårschema igång och med det byter även jag passformat för det jag instruerar i. Från onsdag nästa vecka delar jag min tid mellan cykelsalen och gruppträningssalen. Spännande!

Från att ha kört strikt cykel kommer jag från och med nästa vecka att köra ett förkoreograferat (eller vad man nu kallar det när musiken är färdigmixad enligt ett koncept som är samma, ingen koreografi på cykel men ni fattar tanken) 30 minuters pass kallat cycling HIT och direkt efter det en intensiv core klass, ABSolution.

HIT är en högintensiv klass där under en relativt kort klass jobbar på maximal ansträningsnivå för att uppnå optimala resultat baserat på de möjligheter du ges. ABSolution är, som ni hör på namnet, en coreklass som är snäppet tuffare än de klasser som benämns core på schemat. Bålstyrka och stabilitet i intervallform under 30 minuter. Grym träning säger jag, har du testat?

Det som gäller nu fram till schemastart är att läsa och lyssna in mig på cykelklassen och bygga och träna in ett perfekt ABS pass. Det mesta är klart, musiken ska sättas och mixas. Och så ska det övas varje dag, dvs när jag inte går på klasser själv. Just gruppträningen i sal har jag inte jättemycket erfarenhet av, jag instruerade Runners Strength för Urban Tribes drygt 2 år sedan och har sista tiden vikarierat vid behov på mammapass vilket gör att jag garanterat kommer att vara extra nervös första gången. Sedan brukar det lägga sig rätt snabbt och då många av deltagarna kommer att vara mina cyklister som hänger med på passet lär det inte kännas lika ”läskigt”.

Vill du testa så är det onsdagar klockan 18 som gäller, med start 19/4, på SATS Haninge. Hojta till om du vill gästträna så löser jag det!

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s