Veckans träningsmål – lite om träningsplanering

Hej måndag var jag på vippen att skriva, mend et är ju faktiskt redan tisdag och helt plötsligt känns en 4 dagars vecka betydligt mer lätthanterlig än en med en jobbmåndag också.

Jag känner att jag har hittat in i jobblunket nu, en väldigt lyxig variant av jobbvardag där jag ju inte behöver bekymra mig om vare sig lämningar på morgonen eller om att laga middag för det sköter M så fint där hemma. Hans första längre föräldraledighet (japp, tidigare har jag kört hela racet själv av olika anledningar) och det verkar ju gå som tåget. Charlie älskar hemmatiden med pappa och har stenkoll på kaffemaskinen i köket som är ungefär det mest spännande i hans vardag just nu! Min mammaroll i vardagsplaneringen består i princip av att hämta Jr på hans fotbollsträningar 2 kvällar i veckan och att planera in middagarna och handla vid behov på vägen hem (kanske att det slinker ner någon maskin tvätt i uppgifterna också, inte särskilt betungande). Helt ok tillvaro om du frågar mig!

Men ja, åter till ämnet i rubriken – träningsmål och träningsplanering för veckan var det.

Igår körde jag, tillsammans med Felix och min granne, igenom både HIT cycling och ABSolution som har premiär imorgon och visst känns det lite i både ben och mage, även om jag inte tog ut mig till max – något som är smått omöjligt som instruktör då mitt främsta jobb är ju att guida deltagarna att nå sitt yttersta. Men aktivitet blev det i alla fall och det kändes perfekt för en ledig måndag.

Imorse ringde väckarklockan alldeles för tidigt tyckte jag, även om jag faktiskt fick sovmorgon. Jag brukar många gånger ta ett jättetidigt tåg in till stan för att vara på pass där runt halv 7 snåret men då vi har ett toppenbra, superjobbigt, crosstraining pass på SATS hemma i Haninge passade jag på att köra träningen där för att först därefter ta mig in till city och jobbet. Resultatet – jag landar på kontoret precis samtidigt som jag skulle ha gjort om jag hade tränat inne i city på morgonen, enda skillnaden nu är att jag fick sova 40minuter längre och slapp släpa på träningsväskan igenom halva stan!

Onsdag är som sagt vigd åt att instruera på mina pass och ingen ytterligare träning är inplanerad.

På torsdag står jag just nu i kö till ett poppis Indoor Running (löpträning i grupp inomhus, på löpband) efter jobbet. Aldrig testat det men tänker att det kan motivera mig till lite mer löpning även på egen hand.

På fredag är planen antingen en tidig morgon med yinyoga eller ett lunchpass med Shape – ni vet kösystem på SATS, är man inte ute i god tid så hamnar man på väntelista och får helt enkelt hålla tummarna för att de före en bestämmer sig för något annat.

Helgen, träningsfri, storbarnens seriematcher i fotboll börjar och jag ser fram emot att hänga vid sidan av fotbollsplanen och supporta – och jaga bebis – som den hängivna mamma jag är!

Hur har du planerat upp din vecka?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s