Utelördag med fotboll och trädgårdspyssel

Charlie valde att börja dagen redan före 7 imorse. Inte mitt önskemål, hade gärna sett att han sovit någon timme till. Men så här mot kvällen kan jag ju konstatera att vi fått massor uträttat tack vare den tidiga starten.

Dagen går till historien som en relativt lugn sådan, bara en fotbollsmatch att planera kring – Felix lag i extra svår grupp i Sanktan spelade 4-4 mot Tumba. 

M tog storkidsen på lite ärenden före matchen samtidigt som Challe och jag passade på att handla lite växter till trädgården innan matchen. Det här med att dela upp sig är ett måste, vi skulle få stressa ihjäl oss om vi skulle göra allt tillsammans! Matchen såg vi dock tillsammans och därefter en fika på Länna Möbler’s fik (typ sveriges dyraste fik om du frågar mig..men gott och praktiskt nära både Länna Sport och Bauhaus) innan jag fick med mig Felix i bilen också för lite mer växtinköp.

Ibland så är även denna herr nöjd med att sitta fast. Spännande med alla växter.
Jag fyndade jordsäckar i veckan på nyöppning av Granngården och har nu under eftermiddagen grävt gropar för, och planterat 2 ryska korneller och en hängsälg (en till skall inhandlas inorgon – var osäker på om vi skulle ha en eller två) på tomten. Riktigt bra blir det! Tror jag, för jag kan egentligen inget utan googlar mig till passande växter. Kraven? Vindtåliga, soligt läge, ej giftiga och så ska inte rådjuren gilla dem. Det har funkat jättebra hittills, med allt utom murgrönan som ju tydligen var giftig OCH åts upp av rådjuren.

Överst hängsälg av en lägre sort. Blir runt en meter med härligt hängande grenar fyllda med gröna blad. Fint mot den svarta husväggen på baksidan. Nedre bilden är på en av våra två ryska korneller. Dessa är buskar sol blir 1,5-2 meter höga och nästan lika breda. Insynsskydd samt lite vindskydd.  

Barnen har hängt ute hela eftermiddagen, dvs i studsmattan. Det tränas volter och filmas videos till youtubekanaler.

Nu väntar en kväll i tv-soffan. Imorgon blir tempot desto högre. Norah har dubbla fotbollsmatcher på förmiddagen och sedan ska vi ta oss till någon av de närliggande brasorna mot kvällen.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s