Bästa starten på måndagen och hela veckan – morgonlöpning med sällskap

Det finns inget bättre än kompisar som har samma träningsintresse som en själv. Igår kväll kom förslaget om att skippa inplanerat gruppträningspass till förmån för en löprunda ute (inne om det skulle vara galet regnväder) och det tackar jag inte nej till. Precis vad jag behöver just nu, löpning och med sällskap blev det riktigt trevligt. Även klockan kvart i 7 en måndag morgon.

Mina träningsmål, eller bör jag kalla dem tävlingsmål, inom löpning, är inte särskilt många. Jag ska spring Vårruset tillsammans med ett gäng hockeytjejer/hockeymammor/kompisar och sedan är Tjejmilen ett återkommande event där i september. Har eventuellt ett annat spännande lopp/projekt på gång framöver också vilket gör att löpningen verkligen måste in i träningsschemat på en mer prioriterad plats just nu.

Vi i Stockholm är otroligt bortskämda med att ha nära till naturen även så här mitt i stan, vi började vår löprunda vid Stureplan och efter en stund befann vi oss vid vackra Djurgårdskanalen och med den härliga lummiga grönskan runtomkring oss. Så långt bort från stadens hets men ändå så nära. Vacker och väldigt energigivande.

7,6 kilometer in på veckans löpkonto och Vårrusets 5 kilometer känns plötsligt korta samtidigt som 2,5 kilometer upp till Tjejmilen inte alls känns omöjligt – bara tiden som kan bli bättre nu, och det blir den med hjälp av intervallerna jag får till på indoor running klasserna jag försöker köra en gång i veckan.

Har du några lopp inplanerade i år, kanske har du redan hunnit med ett lopp eller två?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s