Träna för att orka – en stark mamma

Utan att ha tränat överdrivet mycket den senaste veckan har jag ändå vaknat nästan varje morgon med begynnande träningsvärk. Anledningen? Altanutbyggnad, trädgårdsfix och Charlie. Eller rättare sagt allt detta i kombination.

Fullt ös medvetslös. Alltid.

Någonstans finns det ju verkligen en tanke med att skaffa barn som ung för att orka med allt fysiskt, vilket jag ju självklart gör – 37 är väl ingen ålder – men vågar nog påstå att jag har min träning att tacka för mycket av det.

Föreställ er antal benböj en småbarnsförälder gör dagligen och tänk er dessa utan korrekt aktivering av bål och om du inte böjer på benen utan bara använder ryggen. Aj!

I helgen kom jag på mig själv flera gånger med att ha Charlie (10 kilo, sprattlig 13-månaders, stundtals hal som en ål) under ena armen eller på axeln och en jordsäck på den andra. Och det var liksom så det skulle vara, för att inte tala om alla snabba vändningar och spurter för att fånga in en bebis som springer åt fel håll. Vilka otränade ben som helst skulle spruta mjölksyra efter dagar som dessa!

En bonus i det hela får väl vara att både bebis och jag somnar relativt ovaggade efter dagar som dessa – igår höll C igång på storasysters fotbollscup större delen av dagen. 25 grader och full sol och en smågalen C som var överallt och ingenstans. 45 minuter sov han på hela dagen, och då satt jag i skuggan och pustade ut! Det behövdes kan jag lova!

Finaste tjejen som spelade ute och stod i mål och gjorde en fin prestation mot ett år äldre tjejer i sin grupp tillsammans med övriga laget! Vi har en spännande fotbollsframtid att se fram emot.
Vardagsmotion är grymt, men nog måste vi väl utmana oss lite mer med puls och styrka för att orka meddenna vardagsmotion?!

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s