Lida Accropark – höghöjdsbanan som blev en hit

Jag har länge varit sugen på att ta med våra stora kids till höghöjdsbanan i Lida Friluftsområde – vid bor 20 minuter bort med bil – men alla helger har varit fullbokade med fotboll och andra åtaganden och det har uteblivit.

Igår eftermiddag tog jag dock tag i det hela och alla 3 barn och jag åkte ut till Lida, mötte upp en vän på besök från stan med familj där ute och begav oss ut till banan.

Ingen väntetid, behöver ej förbokas för färre än 10 i sällskapet, och efter en kortare säkerhetsgenomgång var det bara att köra! Endast Felix och Norah körde, jag var av förklarliga skäl kvar på marken med Charlie, men vill absolut tillbaka för att prova själv.


Första banan var en lätt, grön, där barn fick testa på att säkra mellan olika ”hinder”. En bra start men också nog så utmanande för de yngre. 


Galenpannan Norah kastade sig därefter snabbt ut i ziplinen och likt en apa tog hon sig runt parkens högsta bana med ett stort leende på läpparna. Typiskt henne.

Hon hänger där uppe.

Fortsättning i blå och röda (de svårare banorna) med diverse stolpar, nät och kortare ziplines under resten av de två timmar som man betalar för vid besöket gav blodad tand hos bägge aktiviteten landar högt i listan över coola grejer i sommar!

Sammanfattningsvis en jätterolig aktivitet som enligt mig passar bäst från 6-7 år och uppått, med fördel med en förälder med på banan. 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s