Trippelpass, ett steg närmare målet & att träna hemma

Mitten av augusti och mina löparmål för året närmar sig med stormsteg. Jag skulle ljuga om jag skrev att jag utan några som helst problem får in 3 löppass in i vår vardag. Det är tufft, så pass att jag nu senaste 2 veckorna kört de kortaste intervallpassen i anslutning till de pass jag själv instruerar på gymmet. Allt för att få till passen då varje pass ju har sitt eget syfte i ett fullständigt träningsprogram med ett specifikt mål.

Därutöver håller jag på att lära in ( läs tränar igenom ) höstens koreografi för Core passen som jag kommer att instruera i på SATS Stadion (kombiklass med Cycling HIT halvtimmen innan) på fredag lunch från och med vecka 35, vilket gör att jag går här hemma med mer eller mindre konstant träningsvärk. På gott och ont.

Felix och jag kör också en del styrka hemmavid, med och utan gummiband. Han är en sådan spelare, i både fotboll och hockey, som är där allt händer – och får således ta en hel del smällar. Tyvärr är det hans knän som oftast är i vägen och nu är det fokus på att stärka upp benmuskler och jobba med bålstabilitet för att vara än mer förberedd för situationer som kan/kommer att uppstå. Jag lägger stor vikt vid rörlighet också, och i att förklara varför vi gör en viss övning och vilken muskelgrupp som arbetar just då. Felix tycker sådant är intressant och då öser jag på med information, alltid är det något som fastnar!

Målet är att få denna hockey/fotbolls- och numera även golfspelande son att bli lika rörlig som sin lillebror nedan. Ass to the grass bokstavligen.


 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s