Aktiv vardag ger skäl för sitt namn

Andra arbetsveckan påbörjas med hejdundrande start, precis på samma sätt som vi avslutade den förra veckan som även var den första i förskolans, och skolans värld för denna höst.

För min del innebär denna vecka en sista vecka med heltidsjobb innan jag går ner i arbetstid för att få ihop en fungerande vardag för alla parter. Det är ett gemensamt beslut skall tilläggas innan någon går igång på jämställdhet och liknande. M har en möjlighet att arbeta hemifrån när det passar vilket gör att han kan lämna och hämta på ”omöjliga” tider medan jag är mest fast på kontoret, även och även jag kan lätt anpassa dagar när det krävs. Huvudsaken är att vi får dagarna att rulla på utan större motgångar. Och nej, helt ärligt är det inte för Charlies skulle jag går ner i arbetstid utan snarare för de äldre barnens skull för det är just nu de behöver oss som mest. Stora men ändå små, vi skall finnas där som kockar, chaufförer och finansiärer. Ja, ni förstår.

Måndag och tisdag har vi även min mamma hos oss, förskolan har planeringsdag idag och hon stannar en extradag och Charlie får en dag ledigt utöver planeringsdagen, vilket också gör att jag och M kan passa på att arbeta lite längre. Norah har åkt på en höstförkylning, kommer som ett brev på posten, och det betyder träningsfritt idag – ingen chaufför behövs. Felix har alltid träningsfria måndag, särskilt välbehövligt efter helgens matchbonanza.

Om någon undrar hur vi sköter vår vardagsplanering är Post-It lappas vår bästa vän just nu. Jag är lite ringrostig i Outlook och då vi inte har några fasta tider ännu på ishockeyn är inte heller lagkalendrarna något att lita på. Därför kör vi helt enkelt en veckoavstämning på söndagar och skriver upp tider vi behöver vara på förskolan (kl 16, allra senast 16.30 är vår egna tid) och när och var respektive storbarn skall skjutsas eller hämtas från träning. Matplaneringen kommer lite i andra hand dessa veckor innan vi satt rutinerna, köttbullar/makaroner/fiskpinnar är det som kommer att stå på bordet vardagkvällar. Där ligger min ribba just nu.

En helt fantastisk vy utanför vårt område en kväll förra veckan.
Lite snopet konstaterar jag även att en fortsatt sommarkänsla på helgerna lär utebli, ett par plusgrader på morgonen och kvällarna blir snabbt kyliga, om än väldigt vackra.

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s